Tips när du handlar från Ebay och liknande


Tradera och Ebay är exempel på sidor på nätet där vanliga privatpersoner kan köpa och sälja begagnade produkter.ebay2 Det är ett väldigt smart och ekonomiskt sätt att shoppa på och har utvecklats till en framgångsrik e-handel. Säljarna kan helt på egen hand bestämma om varan ska annonseras ut till högstbjudande, på auktion eller till ett fast pris. Tradera och Ebay har inga fysiska butiker utan de båda är helt och hållet nätbaserade. En annan sida som har liknande funktion och som erbjuder liknande tjänster är Blocket. Att handla från sådana här e-handelssidor kan vara väldigt lockande, framförallt med tanke på att det ges goda chanser till att fynda. Det finns dock vissa saker man bör fundera över innan man handlar från dessa sidor.

Bra att veta

Några smarta tips som är bra att känna till innan man handlar från dessa sidor är bland annat att akta sig för dyra fraktkostnader. I vissa fall kan fraktkostnaden vara väldigt dyr och då kanske det till och med blir billigare att köpa produkten ny i butik. Var också noga med vilken säljare du handlar från, ta gärna en med goda referenser. Detta för att undvika oseriösa säljare. Undersök också gärna leveranstiden då den kan variera från att ta en dag till flera veckor innan varan kommer. När du ska betala för dina varor, använd då helst klarna eller PayPal som erbjuder säkra betalningar. Man har dessutom ångerrätt om varan inte skulle stämma överens med annonsen eller om den aldrig skickas till dig.

Fördelar med e-handel

Fördelarna med att handla på Blocket, E-bay eller Tradera till exempel är framförallt att man kan fynda ordentligt. En annan fördel är att varorna skickas hem till en. ebay1Man behöver inte ge sig ut i butiker och slåss med både kunder och försäljare, utan man kan sitta hemma i lugn och ro och tänka igenom sitt köp. En annan fördel är också att man kan hitta en hel del retroprylar som kanske varit svåra att få tag på i butikerna. Man får också ofta mycket information och recensioner av säljaren då denne fyllt i produktens egenskaper i annonsen. Det finns alltså både möjligheter och risker med att handla från dessa typer av sidor. Trots att riskerna har reducerats enormt och åtgärdats så finns det alltid någon eller några oseriösa säljare som bara vill bluffa. Var därför uppmärksam, kolla igenom informationen så den ser relevant och äkta ut samt lita på magkänslan.

Comments are closed.